Общо показвания

24.11.11 г.

Зелен грим




Сините очи могат да бъдат разкрасени добре с помощта на зелени сенки, черен молив и още няколко щрихи.

Започваме с нанасяне на крем или основа върху почистено лице. Разбира се този продукт не се нанася на долните клепачи, а там използваме предназначената за целта козметика – коректори или фон дьо тен за очи. 
След като сме освежили лицето с тези базисни продукти е време за сенките. Тук сме използвали голяма палитра, в зелено – бежовата гама. Цялостно клепача и под веждата се гримират със светла, бяла или бежова сянка. След това по основната част от гормния клепа нанасяме по-светъл нюанс на зеленото, а в гънката и малко над нея – цвят от по-тъмната гама – маслено или петролено. Тъмният цвят може дискретно да премине и под окото в неговия външен край, но само под миглите. С бяло скулптурираме цялостната форма на горния клепач, като нанасяме малко и от вътрешното ъгълче, към носа.
Ред е на подчертаването с черен молив, както и на оформянето на веждите. Около очите, подчертано във външния им край нанасяме тънка но плътна линия от черния молив, която разнасяме с къса, плътна четка, оформяйки леко котешка форма на очите, с дискретно извит външен край. Веждите се запълват леко с подходящият цвят молив или сянка, който се разнася с четка.
Финалните щрихи са руж, дискретен молив за устни, цветен и прозрачен гланц. Ружа се нанася според формата на лицето, в случая във високата част на скулата към ухото, леко на носа и брадичката. На устните се поставя малко молив, който да задържи гланцовете на място, след което с четка се нанася по-тъмния нюанс червило и безцветният блясък, който успешно завършва цялата композиция.
Резултатът е свеж, дневен грим със силно подчертани очи, в който зелените сенки успешно акцентират на сините очи. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар