Общо показвания

28.11.11 г.

Грим за "кукленска" визия

Подходяща за клубове, за парти или рожден ден – представяме ви една лесна за осъществяване „кукленска визия”.
След измиване на лицето и почистване с тоник, започваме с нанасяне на основната козметика. В началото е кремът за лице или основа за грим с кремообразна тинктура. Под очите поставяме коректор или по-светла пудра, последвано от нанасянето на фон дьо тен. Завършваме с подходяща за тена пудра, която нанасяме и под брадичката, по врата и деколтето, до където то е видимо. Така ще избегнем неприятният ефект на „маска” от фон дьо тен, чиито граници свършват с линията на лицето.
За кукленския вид сме решили да наблегнем на очния контур, одебелен с очна линия, като под нея поставим единствено бледи бежови или бели сенки. Насочваме се към светлата част от палитрата с гримове, спазвайки правилото – светла очертаваща линия под веждата, в основата на клепачите до миглите и в краищата на окото. За основната част от горния клепач може да ползваме и по-наистен бежов до светло- кафяв тон. В гънката можете да положите и малко сиво, което си кореспондира успешно с тъмната очна линия.
Тя се нанася от вътре на вън по линията на горния клепач, като оформяме дъгата повтаряйки контура на окото. За кукленска визия одебеляваме черната линия в средната й част, което прави очите да изглеждат по-овални. По-смелите могат да нанесат дискретно очна линия и в основата на долния клепач, от вътре на окото, при миглите в техния край. Там обикновено се полага молив за очи, но ако линията е достатъчно тънка и се изчака няколко секунди продукта да изсъхне, тя няма да създава дискомфорт. Финалните щрихи тук са нанасяне на спирала, сресване на веждите и поставянето на подходящ за тях цвят - молив или сянка.
Устните също са важен детайл. За да влезем отново в кукленската тематика, използваме червен молив за да очертаем външната линия и нанасяме малко в средната част на всяка от устните. Разнасяме с четка и завършваме с прозрачен гланц, което придава неповторим, свеж вид на лицето. Руж в бежов или розов нюанс е един неотменим финален детайл. След него сме напълно готови за предизвикателствата на нощта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар