Общо показвания

27.11.11 г.

Дневен грим в бежово и кафяво

В ежедневието леките и дискретни тонове имат по-голямо приложение. Ето защо ви предлагаме дискретен, но модерен грим в бежово и кафяво, който няма да ви отнеме повече от петнадесет минути, а същевременно ще ви запази свежи и красиви през целия ден.
Преди да започнем нанасянето на каквито и да било продукти, лицето се почиства с тоалетно мляко, тоник или предназначени за целта мокри кърпички. Следва нанасянето на лек дневен крем, основа в подхождащ на тена ви нюанс и фон дьо тен. Завършек придава поставянето на лека пудра, която скулптурира лицето, запазвайки естственият му вид.
Следва нанасянето на сенки за очи. Започваме от линията под веждата където дискретно се поставя бял или бледо бежов нюанс. Същата сянка се поставя и в ъгълчетата на очите. След това, с мека четка се нанасят по-тъмните тонове кафяво, като се следва формата на окото. По-наситените сенки е препоръчително да се поставят в дъгата на клепача и около миглите, за дълбочина на окото.
Следва полагането на тънък слой очна линия в основата на миглите, над и под окото. Накрая подчертаваме окото със спирала, като можем да използваме или не машинка за извиване на миглите, в зависимост от ефекта, който се търси.
Ружа е последната от всички щрихи и се поставя от долу на горе, под ъгъл сочещ крайчеца на окото. Подходящите цветове тук са есетвените – праскова, златист, розов.
С подчертаването на устните гримът е готов. Тук е подходящо да се използват течен гланц, отново в естествен нюанс, нанесен с четка и прозрачен блясък. С този последен детайл зрялото лице добива освежен и по-младежки вид. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар