Общо показвания

13.02.12 г.

Маски за коса – направи си сама 2


Ето и втората част от нашата подробна поредица с маски за коса, лесни за приготвяне в домашни условия:

Маска за блясък :

1 ампула или 1 лъжичка бадемово маслo, 1 с. л. сок от лимон или оцет (за предпочитане ябълков), 1 с. л. алкохол без значение какъв (ракия, водка, уиски или др.), 1 жълтък, 1 с. л. кисело мляко
Съставките се разбъркват в съд, поставен на котлона, до получаването на хомогенна, леко затоплена смес. Намазват се първо корените на главата, а след това и краищата. Главата се завива с кърпа и с найлонова торба. Маската трябва да седи около 1.30- 2 часа. Прави се веднъж месечно.

Маска за здравина:

Пасирайте една връзка магданоз. Смесете го с 1ч. л. водка и 2- 3 ч. л. зехтин. Втрийте в корените на косата и направете топъл компрес. След 1 час измиите косата с шампоан и изплакнете с 1 л. вода + 1 с.л. оцет.

Маска за изтощена коса:

1 с. л. мед, 1 с. л. кисело мляко, 1 с. л. зехтин, Вит. А, Е, В6 или В- комплекс. Всичко това се разбърква и се нанася върху суха коса. Прави се загряващ компрес за около 2 часа. След това се отмива.

Алкохолна маска за коса:

Забъркват се 1 яйце с кофичка кисело мляко, отцедено предварително, рициново масло 50 мл, 1 ч. л. алкохол, половин лимон- изцеден. Разбърква се добре и се втрива в корените и после по дължината. Слага се найлон и кърпа.

Подхранваща маска с витамини:

Витамин А или Геритамин от големите капсули се пукат с карфица, течността се изсипва на пръстите и се масажира по цялата коса, т. е. в основата на косъма. Така се престоява около час преди къпане.

Маска за обем на косата с розмарин и безцветна къна:

Варете в продължение на 10 минути 4- 5 супени лъжици розмарин в четвърт литър вода. Прецедете и разтворете вътре толкова количество безцветна къна, колкото е необходимо за да стане на кашица. Нанесете по скалпа и косата. Оставете маската 1 час на главата си и след това измийте с шампоан.

Подхранващ лосион за коса с розова вода и Витамин С:

Прави се от 100 г розова вода, към която се добавят 10 малки ампулки вит. С. Преди употреба е добре шишето да се разклати старателно. След това сместа се втрива в корените на косата с лек масаж. На финала се разресва, за да може лосионът да се разнесе и към краищата. Не се изплаква. Добре е да се прави всяка вечер, докато шишето се изпразни.


Няма коментари:

Публикуване на коментар