Общо показвания

21.02.12 г.

Как да стилизраме косата си?



На този въпрос трудно може да се отговори еднозначно и именно за това ви представяме следната детайлна статия, в която да откриете доброто решение за конкретно своя случай.
Идеята на стилизиращите продукти е да оформят, обогоатят, разкрасят косата. С тяхна помощ можете да добавите гъвкавост, блясък, форма и трайност на прическата. Различните стилизанти помагат в отделни случаи и всяка жена, която има отношение към визията си разполага с поне няколко подобни продукта.
Стилизиращи продукти за отмиване са маските и балсамите, които се делят на различни видеове. Специфично за тях е че се ползват по време на къпане, трябва да престоят на навлажнената коса известно време и се отмиват с вода. Ефектът от тях е траен и продължителен, така че са препоръчителни за периодична употреба.
Лосионите са козметика, която се ползва на вече измита и оформена коса. Те придават живот и по-голяма устойчивост на прическата, подпомогнати от помощни средства като сешоар и ролки.
Мусовете и пяните  са по-силните фиксанти, които често се прилагат на влажна до мокра коса, в зависимост от търсения ефект. Тук отново помощта на електроуреди за коса е повече от добре дошла.
Гелът е следващо ниво по сила, средство. С него се оформят къси коси, прибират се немирни къдрави кичури, фиксира се правата коса. Сред различните разработки има с много допълнителни ефекти от брокат, през блясък, до имитация на мокра коса.
Следващият популярен продукт е лакът за коса, който има различни по марка и същина варианти.  Той придава блясък и здравина на прическата, но ако се прекали с него може бързо да омазни косата или да я направи да изглежда неестествено твърда.
Ваксата за коса се води по-нов стилизиращ продукт. Тя навлезе на пазара в последните години, впечатлява с трайния си ефект както и с тинктурата. Фиксира особено добре, не оставя видими следи, косата запазва модния си вид, без да стои неестествено.
Допълнителни стилизиращи продукти са кристалите и спрейовете за коса. Първите придават блясък, мекота, дори приятен аромат. Трябва да се прилагат по дължина на кичурите, без да се полагат в корените, където могат бързо да омазнят косата. Спрейовете са с по-лека формула, различни по вид – за разплитане на косата, за оформяне на къдрици, за обем в корените, за аромат, дори с брокатени или цветни частици.
Всички тези козметични продукти, дават нов вид на косата, обогатяват идеята на прическата, гарантират трайност и свежест на косата. Могат да се намерят в най-близките магазини, да отговорят на различните ви нужди, да се използват в комбинация. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар