Общо показвания

7.02.12 г.

И сам войнът е войн – маски за лицe


Започваме с поредица от някои наши идеи за маски за лице, теоретични и практични, които могат да освежат деня ви, да разкрасят визията ви и да вдъхнат тонус в ежедневието ви.
Маските, повод за нашата статия, могат да бъдат реализирани в домашни условия, без да се затруднявате. Препоръчваме ви да редувате различните тинктури, за различни ситуации, за да осигурите на лицето си пълно възстановяване и да му вдъхнете нови сили.
В началото започваме с някои общи положения за маските, които като съвет или практика, могат да ви бъдат повече от полезни.
Важно е да знаете за маските с пенеста структура, че са много нежни и удачни за всяко лице. Действието им може да продължи от 5 до 10 минути, като покриете включително и шията си, а своевременният ефект ще е свежа и мека кожа. Предимството им е, че за това кратко време, а и заради структурата си не попиват напълно, нито изсъхват и може да се почистят лесно с кърпа, салфетка или мокра кърпа.
Перфектни овлажнители за кожата на лицето и шията са гел маските, които имат продължителност на действие до 20 минути. Те се нанасят на плътен слой, оставят се частично да попият, почистват се обилно с вода. След тях кожата е тонизирана, еластична и стегната.
За уморената и захабена кожа няма по-подходящ продукт от крем – маската. Фабрична или домашно приготвена, тази маска ще се превърне в любима, заради видимия си непосредствен ефект и трайността на въздействие. Почистването тук също става с помощта на кърпа.
Маските с пилинг ефект, както и тези със стягаща формула са по-особени като приложение, но също така полезни. Отново се нанася плътен слой, внимава се в зоната около очите, престояват поне 20 минути и се почистват обилно с течаща вода. Пилинга отнема мъртвия горен епидермис от лицето и шията, а стягащата тинктура повдига временно, но видимо цялостните линии на лицето.
Всички тези хитрини при полагането и отмиването на маски са много важни за дамите, които нямат финансова или физическа възможност да посетят козметик тогава когато им е нужно. След тези теоретични постановки по линия на домашните маски за лице е време за практиката, но конкретните рецепти и женски тайни – утре!

Няма коментари:

Публикуване на коментар