Общо показвания

9.02.12 г.

Домашни маски за ръце и нокти



Ако кожата на ръцете ти е загрубяла и грапава, опитай тази ефективна и бързодействаща маска. Само след две процедури, ръцете възвръщат отново красивия си и поддържан вид.
Смесете в купичка 2 ч.л. мед, 1,5 ч.л. глицерин, 3 ч.л. зехтин, 1 жълтък и няколко капки лимонов сок. Разбъркайте хубаво, докато се смесят напълно и се превърнат в гладка субстанция. Получената смес нанесете върху ръцете и оставете да действа около 15мин. Отмийте маската с хладка вода и намажете ръцете с обикновен крем.
Ако кожата е напукана използвайте смес от 1ц.л. етерично масло от гроздови семки и 2 с.л. кисело мляко, като я намажете върху ръцете за 15 минути. Кжата е обновена и мека.
При суха и загрубяла кожа могат да се направят някои от следните процедури:
·         Да се приготви картофено пюре към което да се добави мляко, след което ръцете да се намажат с дебел слой и да се остави около 10 мин. Изплакват се със студена вода и се намазват с крем.
·         Добре познатото накисване в топло олио (слънчогледово). Стои се 10-15 мин., след което се масажират ръцете за около 5 мин., а останалото олио се попива със салфетка без да се мие.
·        
Разбъркват се до еднородна смес 25гр. бадемово масло, 25гр. пчелен мед, 1 суров жълтък и сокът от един лимон, след което се нанася върху ръцете и се слагат памучни ръкавици. Трябва да се остави да действа поне 3-4 часа и да се измие с отвара от овесени ядки. Добре е да се прави 3 пъти седмично.
Ако кожата на ръцете е зачервена опитайте това:
В 1 литър вода се разтварят 100гр. морска сол и се оставя да заври. След това се охлажда до търпимо горещо и се редува киснене на ръцете за 15 мин в този разтвор и потапяне на ръцете за 5 мин. в студена вода. Това се прави два пъти последователно, след което се подсушават ръцете и се мажат с крем или смес от 1 с.л. камфоров спирт и 1 с.л. камфорово масло.
За ноктите:
·         Профилактично за здрави нокти 1-2 пъти седмично е добре да се прави баня в затоплен зехтин и 4-5 капки йодна тинктура(йод).
·         При много слаби и изтънели нокти се прави смес от равни части витамин А и сок от лимон. Тази смес се втрива в ноктите, за да проникне, като заедно с това се пие по ½ ч.л. желатин. Това се прави всеки ден в продължение на 2 месеца, почива се 20 дни и пак се повтаря за 2 месеца. Има много добър ефект.

Няма коментари:

Публикуване на коментар