Общо показвания

20.02.12 г.

Зимна грижа за ходилата


Ако държите на перфектният външен вид не бива да пропускате детайлната грижа за тялото си. Всяка част от него е важна, на всякъде кожата има нужда от стимулиране и подхранване. През зимата това важи с особена сила за краката, които затваряме в плътни, понякога изкуствени обувки, без да спираме да ги натоварваме ежедневено, да ги измъчваме с високи токчета и часове в дживение.

Масажът на стъпалата е страхотен старт за въстановяване на тези крайници. Действа разпускащо и релаксиращо, освен това стимулира кръвообращението. За целта се използват скръбове, които се нанасят с леки масажни движения. Резултатът е почистване на мъртвите клетки от кожата, стимулиране на кръвообращението и страхотно усещане.

Веднъж опитали ексфолирането на краката, включете го в ежедневния си режим – ще бъдете доволни от резултата. След тази процедура, използвайте богати, хидратиращи кремове и оставете ходилата да почиват колкото можете по-дълго.

Ексфолирането може да стане по няколко начина:

- Пемза: Идеална е за загрубялата суха кожа. Можете да си я намерите в различни форми и размери, за по-удобна употреба.

- Скрабове за крака: Специално създадени за крака, тези продукти стимулират кръвообращението, подхранват кожата и премахват мъртвите клетки.

- Ексфолиращи кремове: Тези кремове са хидратиращи и предизвикват усещането за релаксиране, прогонват умората от стъпалата.

Ексфолирането има своите важни детайли, които сме представили по-долу:

 Напълнете леген с топла (не гореща) вода като на 6 купи вода, добавите 1 купа мляко. Накиснете краката си за 20 минути и подсушете с кърпа. Използвайте скраб специално за крака. Тези продукти съдържат гранули, като сол от Мъртво море, захар, или парченца натрошени ядки, които нежно почистват кожата.
С леки масажни движения обърнете специално внимание на засегнатите от високите обувки участъци на стъпалата и палците на краката. Следва изплакване и подсушаване, нанесяне на мазен крем (ако е вечер преди сън) или не мазен лосион (ако предстои да излизате). Памучните чорапи са препоръчителната финална стъпка, за да запазите трайно ефекта от грижата за краката.

Ако високите токове са успели да навредят значително на краката ви, тези стъпки едва ли ще ви помогнат. За по-загрубялата кожа използвайте пемза, диамантена пила за крака или приспособление за удебелена кожа. Трябва да знаете, че диамантената пила не се използва под душа, тя работи на суха кожа.

На финала - свикнете вечер да мажете крака си с крем, за да хидратирате кожата си.

Още:

- Салициловата киселина нежно ексфолира кожата.

- Ментата я освежава и отморява уморените крака.

- Използвайте соли за вана (или мини вана) за допълнително омекотяване.

- Правете масаж с ароматно масло или тежък подхранващ крем вечер преди лягане.

- Купете си масажор за стъпалата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар