Общо показвания

24.02.12 г.

Анти-стрес терапия за кожата на цялото тяло


Липсата на витамини и постоянният стрес, на който сте подложени всеки ден, се отразяват зле върху кожата на цялото тяло. С малко усилия ще възстановите тонуса на кожата и красота й.

За да преодолеете зимния дискомфорт, заложете на кратка програма с маски и процедури за блясък на кожата. С нея ще възвърнете формата си и без притеснения ще посрещнете лятото.

Основното условие нашата кожа да е здрава, е нейната хигиена. Необходимо е да я почистваме два пъти дневно - сутрин и вечер. Това важи с особена сила за лицето.

Сапунът, съдържащ алкали, разрушава защитния й слой, е забранен за лицето. Той прави кожата беззащитна за възпаленията. Затова го заменете с козметични продукти тоалетно мляко и тоник. Те се предлагат както самостоятелно, така и 2 в 1 за удобство на деловите дами. 

Битката за чиста кожа печелят и козметичните кърпички, които съдържат необходимите почистващи съставки и са удобни за носене. Изполвайте такива и за премахване на грима – удобни и ефективни са.

Лосион за тяло за копринена, гладка и мека кожа, това е удоволствие от което не можете да лишите тялото си. Използвайте овлажняващи и подхранващи лосиони за тяло, както и специални кремове.

Лосионът за тяло се нанася след къпане върху изсушена или влажна кожа (в зависимост от конкретната марка). Ако имате повече време, масажирайте леко, докато го нанасяте. Не забравяйте тила, китките и стъпалата. Масажирайте бавно и по-дълго там, където кожата загрубява лесно – лактите, коленете, раменете.

Внимавайте с лосионите за тяло с прибавени автобронзанти, тъй като може да оставят петна по светлите дрехи. Някои лосиони за тяло имат специфично въздействие. Например стягащите се прилагат върху зони с проблемна кожа (обикновено на корема и бедрата).

Шията и деколтето  също се нуждаят от внимание. 
Направете горещ маслен компрес. На водна баня загрейте 3 с.л. бадемово масло. Потопете в него парче марля и го поставете на шията. След 10 минути обтрийте мястото с парче лед. 
Процедурата моментално тонизира кожата. 

Погрижете се и за проблемните зони. Антицелулитните серии се нанасят сутрин и вечер. Изисква се постоянство, за да се постигне някакъв ефект. 
Обикновено към кремовете се предлагат и масажни ръкавички. Те удвояват ефекта. 
Ако ли пък няма, масажирайте с ръце. 

Етеричното масло от бор има тонизиращо действие. Освен за вана боровото масло се използва и за сауна. Разтворете 6 капки във водата на ваната. И докато трае процедурата, дишайте дълбоко. Ефектът от ободряването ще е максимален, ако взимете ваната сутрин. Докато сте във водата, масажирайте тялото, започвайки от пръстите на краката. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар