Общо показвания

17.02.12 г.

Кремовете – важно е да знаем какво използваме


Предлагаме ви статия, която да разсясни категоризирането на кремовете по възраст, както и да акцентира върху специфичните съставки на тази козметика, за определна ситуация, които да ви насочат, че именно това е крема за вас.
Кремовете могат да се разделят на подходящи за млада и зряла кожа. Първата група обединява жените на възраст 25+, а втората разграничава следните категории –30+, 35+, 40+, 45+, 55+, 60+ години.
Кремовете за лице от своя страна се разделят на още много подкатегории. Разделенията са следните:
-         Хидратиращ или воден крем с подгрупи - дневен и нощен. Този козметичен продукт предотвратява първите бръчки, подходящ е за чувствителна кожа, която овлажнява интензивно, 24 часа в денонощието. Действието се усеща трайно и в дълбочина.
-         Дълбоко подхранващият крем се препоръчва за мазна кожа на лицето. Отново може да бъде дневен или нощен. Действа в дълбочина и лесно кара кожата да ”съхне”. Постига ефект на еластичност, намалява дълбоките бръчки, подхранва. Характерни съставки за този вид крем са пантенол и алантоин.
-         Коригиращият, околоочен крем е препоръчителен за две други групи кожа – 35+ и 55+ години. Действа подобно на подхранващия и също може да бъде с дневна или нощна формула.
-         Подхранващият крем за групата 30+ регулира бръчките и изглажда неравностите. Специфични съставки за тази категория са популярният Q10 и ретинолът.
-         За дамите от 45+ години има дори подмладяващ крем. Той съдържа хайвер и претендира да регулира кожата още на клетъчно ниво. Освен специфичната съставка посочена горе, съдържа много витамини – А,Д,Е,В, както и наситени омега 3 масни киселини.
-         За зряла кожа над 60 години е препоръчителен крем със „златни нишки”, който дълбоко подхранва кожата, увеличава елатсичността й, придава блясък и мекота. Съставките тук са еластин и витамините A,E,F,H.
Освен за лицето, можете да прилагате специални кремове и за други части от тялото, подлежащи на стареене и промяна. Такива са кремовете за тало с повдигащ ефект, който разбира се също имат своето приложение след определена възраст. Те правят по здрава и еластична кожата на тялото, в частност  гърдите, стимулират вътрешно - клетъчни процеси, регулират водата в тъкъните. Кремовете от тази категория са специфични със съдържанието си на колаген, морски водорасли, минерални соли, масла от екзотични растения. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар