Общо показвания

16.02.12 г.

Маски за коса – направи си сама 5

Това е поредната и последна за сега част от темата за маски за коса. Запознайте се в детайли, за да откриете идеалната за вас.


Билков балсам за подхранване на суха коса:

Билков балсам за подхранване на суха коса. За целта ви трябват 300 мл зехтин. Към него се добавят по една супена лъжица от следните билки: лайка, коприва, розмарин, босилек, здравец и хвойна. Сместа трябва да престои на тъмно и топло място 40 дни. След това се прецежда и се добавя сокът на един лимон. Втрива се в корените на мокра коса.

Отвара за изплакване на силно изтощена коса с розмарин и коприва
:

Към половин литър кипяща вода се добавя по една супена лъжица розмарин и коприва. Тя трябва да ври 10 минути, след което се отстранява от огъня. След като изстине, се прецежда. Получената течност се използва за последно изплакване след миенето с шампоан.

Маска за суха коса с кисело мляко и жълтък
:

Към чаша добре престояло кисело мляко се добавя един жълтък и се разбърква добре. Сместа се нанася на косата и се държи около 20 минути. Измива се само с вода.

Маска за коса със зехтин и лимон
:

Изстисква се един лимон, прибавя се зехтин, намазва се цялата коса от корените до върховете, стои се около 20 минути и след това се измива. Маската е подходяща за изтощени коси.

Маска за суха коса с брашно
:

1 с.л. царевично брашно, 1 ч.л. зехтин, 1 яйце и 100 мл отвара от черен чай. Нанася се още докато е топла и се държи на главата един час. Измива се с мек шампоан.

Маска за тънката и чуплива коса
:

1 с.л. овесени ядки, смлени на брашно, 1 с.л. рициново масло, 1 с. л. прясно мляко и витамини на маслена основа - А, Е или D. Държи се на главата 4 часа, след което се отмива.

Маска за мазна коса
:

С белтък, 1 ч. л. сол и сока на един лимон също се приготвя маска. Тя се държи половин час и е подходяща за мазна коса.

Лека маска за мазна коса
:


В зависимост от дължината на косата се взима кисело мляко. Към него се добавя чаена лъжичка сода за хляб и се разбърква старателно. Допълнителна екстра е добавянето на лимонов сок и разбит белтък. Сместа се нанася веднъж седмично на косата и се държи около 40 минути. Измива се само с вода, и то хладка, заради белтъка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар