Общо показвания

8.02.12 г.

Колкото повече, толкова повече - маски за лицето


Днес навлизаме директно в темата за маските за лице, приготвени в домашни условия.
За различните лица и ситуации има стотици рецепри за маски, като ние ще ви предложим най-ефективните и едновременно с това  - лесни тинктури.
Обръщаме внимание, че маските са по-ефективни ако се прилагат поне два или три пъти в седмицата. Удачно е и да се комбинират по меджу си, за да релаксирате лицето си още по-успешно.
·        Ябълковата  маска за лице е идеална за този сезон, но може да се направи по всяко време на годината поради целогодишният достъп до базисния продукт.  Ефекта от тази маска е бърз и видим, кожата е освежена, мека и еластична. Приготвя се от настъргана ябълка, смесена добре с 1 с.л. сметана и веднага се нанася. Действието е поне 15 минути, последвано от изплакване с хладка вода.
·        Алтернативна маска с ябълка, която довежда до тонизиране на кожата на лицето има следните съставки : ябълка, лимонов сок и белтък. Продуктите се смесват, нанасят се на цялото лице и шията, премахват се след 20 минути с изплакване.
·        Малко дами могат да се оплачат от твърде омазнена кожа, особено през зимата, но именно за тях предлагаме лимонената маска. Освен лимонов сок в нея има и белтък от едно яйце. Процедурата включва намзване на няколко пласта, като изчаквате всеки слой да изсъхне, преди да мажете отново. Когато количеството свърши, мазната кожа е променена видимо, много по-балансирана и еластична.
·        Сухата кожа е далеч по-срещан проблем в студените дни. Именно за борбата с нея ви предлагаме лесна зеленчукова маска. Продуктите – 1 или 2 слабо оцвететни моркова, 1 жълтък и капка зехтин. Нарязаните или настъргани моркови се смесват с другите продукти, нанасят се на лицето и се отстраняват с хладка вода, след 20 минути.
·        Следва подхранваща маска с домат, подходяща за всеки сезон. При нея пасираме един домат, смесвайки пюрето с жълтък и малко бяло блашно. Кашта се нанася плътно, престоява 15 минути на лицето и се отмива с редуване на топла и студена вода.
·        Тонизиращата маска от настърган картоф и прясно мляко е повече от популярна. Пропорциите – 1 настърган картов с 30  мл. Несварено прясно мляко. Напоените с мляко картови престояват на лицето около 20 минути, след което всичко се отмива. Веднага ще усетите освежаващия и стягащ ефект.
·        И за финал – в забързаното ни ежедневие, независимо от сезона, много от нас страдат от подпухване на очите, образуванетго на торбички при долния клепач и сенки. В борбата с тях, няма по успешна рецепта от тази – един жълтък и няколко капки зехтин. Сместта се нанася директно на долния клепа, като прстоява до изсъхване и почи пълно попиване. Отмива се с вода, като се препоръчва процедурата да се повтаря през ден-два, за да получите по-бързо желания ефект.

Няма коментари:

Публикуване на коментар