Общо показвания

4.12.11 г.

Вечерен лилав грим

За дамите, които предпочитат по-ярките и наситени цветове, но не са осъвършенствали изкуството на опушеният грим или просто не им допада, представяме един също толкова успешен, но по-лесен, вечерен грим.
Основният цвят тук е лилавия, а сенките са в модерните за сезона – перлени отенъци. Преди нанасянето на сенките, обаче, задължително очите и цялото лице се почистват с тоник или тоалетно мляко. Следва нанасянето на коректор при наличието на сенки или торбички под очите, полагането на фон дьо тен и дискретна пудра.
Задължително веждите се оформят с четка и подчертават с молив или сянка, в подходящ цвят. Горният клепач се покрива с дискретно бяло, наблягайки на дъгата под веждите, а същия цвят се полага и в тънка линия, под долните мигли. Дори бялото да е перлено, а сянката – по мазна като тинктура, това няма да попречи за осъществяването на идеята. Единствено, използвайте по-малко от продукта, за да не прекалите.
За основната част от клепача, подберете поне два нюанса на лилавото – по-светлото в централната част и към вътрешния ъгъл на окото, а по-тъмното - в гънката и към външния край. Тъмните и наситени тонове, ще подчертаят очите ви, но и оптически ще ги смалят, така че използването на черен молив не е задължително и дори може да се превърне в недостатък.
Пропуснете използването му и оставете на спиралата да завърши идеята. Освежете бузите с лек, розов или златист руж, а на устните положете подобен цвят. Ако използвате червило, нанесете го с четка и завършете с прозрачен блясък. Подходящи са и по-наситените гланцове в розово, също с перлен отенък, който да подхожда на цялостната идея. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар