Общо показвания

9.12.11 г.

Коледа в червено – гримът


Нашата първа, подранила идея за коледен грим е в традиционните цветове – червено и бяло. Наследете й се и опитайте да я осъществите преди празника, за да сте подготвени за него.
В началото почистете лицето и положете основните продукти за хомогенния му и свеж вид. След това оформете веждите и подчертайте цвета им с молив или сянка.
Насочете се към най-светлите цветове в палитрата. Заложете на бяло или бледо бежово за да покриете целия клепач над окото, до самата вежда. Там можете да акцентирате с малко по-плътно бяло, с перлен отенък.
След като използвате малко от сянката и под окото, е ред на червеното. Ако не разполагате с подобен цвят в палитрата от сенки, можете да разкрасите очите си с молив. Когато продуктът е предназначен за тази нежна част на лицето, той спокойно ще може да се положи и върху сенките.
Ползвайте контрастния цвят във външния край на клепача и в гънката, близо до горните мигли и дискретно под долните. За да подчертаете още повече очите и да им придадете дълбочина, нанесете дискретно и черен молив, извийте миглите с машинка и положете черна спирала.
Любопитен акцент към грима може да бъде нарисуваната дискретна снежинка под едно от очите. Тя се оформя лесно, използвайки шаблон от мрежата или със сянка и молива. Първо рисувате отделните лементи от снежинката с бяло, с обикновен твърд апликатор, а след това подчертавате фона с червени молив, за да изпъкне снежинката. Това е и финалния щрих от нашата първа коледна идея за грим в червено и бяло.


Няма коментари:

Публикуване на коментар