Общо показвания

5.12.11 г.

Сини сенки за сини очи? Може!


Специалистите препоръчват очите да не се разкрасяват със сенки в цвета на ириса, а по-скоро в контрастни и далечни от тях тонове. Ние не оспорваме тази норма, но смятаме, че излизането извън рамката на модните тенденции, може да бъде добър ход, ако се действа с разум.
Пред вас е една именно такава, разумна и успешна идея – син грим за сини очи. Ключови са подбора на подходящите сенки, правилното им полагане, подчертаването с тъмен нюанс и детайлите.
Започваме с нанасянето на основа, фон дьо тен и пудра, в този ред, върху почистената кожа на лицето. Веднага се забелязва освежителния ефект на тези продукти. Следва скуптурирането на лицето с руж за скулите, малко по носа и брадичката, и оформяне на веждите.
Сенките се нанасят по познатата схема – бяло или бледо бежово по целия горен клепач и под долните мигли, с акцентиране на дъгата под веждите. Следва оцветяването в бледо сино на горния клепач и нанасянето на по-тъмни тонове в гънката, към външния край на окото, и близо до миглите. Ако разполагате със син молив за очи, можете да го положите, както обикновено правите с черния.
За да получите опушен ефект, очертавате окото с плътна, но тънка линия черен молив, върху синьото, без да завършвате линията към вътрешния ъгъл на клепача и разнасяте с подходяща четка. Издължавате външния ръб на горе, по диагонал към веждата и оформяйки връхче, връщате четката към вътрешността на окото, по гънката. Покривате ъгълчето леко с черна сянка,а при желание може да сложите черен молив и в окото.
Машинката за извиване на миглите и наситената черна спирала, за обем, са финалните щрихи, които превръщат идеята в шедьовър. За финал – на устните полагате единствено безцветен блясък, за да останат очите най-силният акцент в този грим. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар