Общо показвания

7.12.11 г.

Рибената кост – неостаряваща идея за косата


Дойде време и за първия ни видеоурок. Той представя детайлно, как се сплита рибена кост, как може да се оформи в прическа и как да се завърши. Идеята представена в горната част на главата е приложима и на по-къси коси, а задната плитка е подходящ завършващ шрих за по-дългите.
Предлагаме ви да оформите малки, триъгълни плитки започвайки от ухото, като първо разделяте косата на кичури с идентична форма. Овлажнете косата, която сплитате с вода смесена с гел, за да я контролирате по-лесно и да си гарантирате повече трайност на плитките. Завържете оформената рибена кост с малък ластик и продължете на ляво по същия начин, докато изплетете и последната, над другото ухо.
Това би могло да е финала на тази идея за коса. Оставащите несплетени кичури спуснете към гърба, оформете с още малко от сместта, стилизирайте и начупете с ръце. Ако предпочитате, завършете прическата с една голяма рибена кост. Тя се сплита на същия принцип както и при по-малките – взимат се три кичура във височина и започват да се сплитат стандартно. При всяко ново прехвърляне на коса, се добавя още, от страни, като размерите на кичурите трябва да са еднакви. В края сплитате по стандартния начин и връзвате с ластик.
За да гарантирате по-дълъг живот на тази неостаряваща прическа, напръскайте дискретно с лак цялата коса и ежедневно стилизирайте с гел, малките плитки. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар